petit vacation

nu är vi hemma efter en mini-familje-semester i götlaborg. när vi kom fram på onsdan å hade checkat in på hotellet var det bara att snygga till sej lite för kommande middag på italiensk restaurang. det var en trevlig middag även om klänningen inte satt så skönt å det kostade mer än det smakade. men med rätt sällskap gjorde det inte så mycke. blev dock en tidig kväll,var ju tvungen att vara pigg å fräch till morgondagens nöjestur. kl nio på torsdag morgon sa vi hej hej hotellfrukost, åt och var utcheckade å klara att åka nångång efter tio. halv elva var vi framme vid liseberg i ösregnet,man vill ju vara där i tid, dom öppnade tio sa selinder. snopet att dom just i torsdags öppnade elva! men lite regn har ju ingen dött av så vi fick snällt vänta. väl inne pumpade adrenalinet som aldrig förr, hade världens tur med inga köer och betedde oss som fyra femåringar på julafton. efter nog många åk med skräckblandad förtjusning lyckades jag övertalas av selinder att besöka hotell gasten. "det är ingen fara hanna,man är jättemånga som går på ett led så vi kan gå i mitten" jo tjena, vi var fem stycken å hamnade sist. men cool som jag är överlevde jag denna promenad i panikskrik och kom ut helskinnad, mycke stolt då inte magnus å robban vågade bli med:D med alldeles förmycke sockervadd i magen påvägen hem var jag så övertrött att jag inte ens lyckades sova när magnus satte på fotboll på radion. däremot inatt när jag la mej, lika lycklig som en femåring på julafton som fått allt på önskelistan tog det inte lång tid innan jag var däckad. dethär med att slösa sjukt mycke pengar på att åka karusell å skrika är nog det bästa nån kommit på =) tack familjen för en lyckad miniweekend!

sköna sönda

vilodagen och mysbyxans dag. har redan hunnit med lite astridfilm i soffan, det blev Kalle Blomkvist. å mera film blir det, mmm me like! Midsommarafton var helt okej tills att det vällde in en massa ovälkommna gäster. då gick jag o la mej i två timmar i väntan på att magnus skulle lessna han oxå. blev ändå inte speciellt full (trots snaps) så jag tänkte att jag lika gärna kunde sova. var meningen att vi skulle vara i hällefros hela helgen men blev bjudna på mat hem till pappa igår pga att min plastmorfar "Piggen" fyllt år. tyckte detta var en mycke bättre idé så vi packade bilen å åkte till mjönäs för att sedan åka vidare mot sunne å få sova sked i sin EGEN säng. nä om man skulle ta och se lite filma kanske..?:D

jag lever

är förvånad själv. trodde jag åtminstone skulle ha vart halvdöd. råkade nämligen backa in i en bil häromdan och repa lacken på golfen, MAGNUS GOLF, MAGNUS ÖGONSTEN. så igår påväg mot hällefors åkte jag in hos mamma och ville ha sympati. Örjan kollade på bilen å sa : ja du Hanna det var ju inte så farligt, du har ju inte gjort en enda buckla. det kommer nog bara kosta 4-5000 att laga. BARA, hejdå sparkonto! med klump i halsen,ont i magen och helt kallsvettig lät jag mej övertalas av min mor att berätta sanningen för magnus.(hade tänk säga att nån JÄVEL kört på mej men dom tyckte inte det var en bra idé). när jag va i filipstad tänkte jag att jag borde förvarna lite så jag skickade ett sms om att han nog skulle bli sur när jag kom, fick snabbt tillbaka : Säg inte att du har pajjat nåt nu!!!! jag kände mej genast mycke lugnare.. när jag svänger in på gården ser jag hur dörren öppnas och ett åskmoln kommer mot mej med bestämda steg. han går runt bilen några varv, öppnar sedan förardörren där jag sitter å halvt hyperventilerar M: VAD HAR DU GJORT HANNA? H: det var inte meningen... M:vad var inte meningen? H:jag råkade backa in i en bil... jag visar snällt skråman (inte alls stor tycker jag), magnus ger mej "jag ska döda dej" blicken, vänder sej om,går in i huset och smäller igen dörren. där står jag med min öllåda som jag tänkte skulle göra honom lite glad. jag går efer och säger att han kan ta all öl själv. tillslut tillslut tittar han på mej ur sin vrede och börjar skratta. fruntimmer å bilar! nu tänkte jag att allt är lugnt, jag har sagt förlåt, han var arg en stund så vi drar till Örebro för att shoppa lite. döm om min förskräckelse när vi ska kliva ur bilen occh Magnus råkar upptäcka att jag ätit snickers till frukost häromdagen och RÅKAT sätta mej i. det är alltså chokladfläckar i hela sätet. snacka om att strö salt i såren! Det är tur att han inte är långsint min kille, men det är nog dags för Hanna anneli elisabeth att börja fundera på att köpa egen bil :P Glad Midsommar

hur ska det gå?

idag ringde fröken Selinder å väckte mej när klockan var 12.18,jag kände det som att den kanske var 06.18. högst! jag funderar ofta på när det vuxna betéendet "gå upp i tid på morgonen" ska inträffa hos mej? jag skulle lätt kunna somna om igen, det är ju trots allt det bästa som finns att sova. men av nån konstig anledning får jag lite dåligt samvete av tanken på att krypa ner igen,inte för att vädret är så himla uppiggande (regn) utan ja, jag vet inte riktigt egentligen! inatt började slutet kan man säga, jag började läsa Harry Potter och Dödsrelikerna. det är först under våren nu jag upptäckt dessa underbara böcker, som har varit viktiast i livet under några månader. nu är det alltså bara en bok kvar å jag känner sorg, vad händer nu när jag inte längre har Harry att lägga mej med? buu hemska tanke! jag kommer behöva terapi när jag läst ut den.

två dagar kvar

nu är det två dagar kvar på jobbet, sen är jag ledig i 11 dagar. det ska bli så skönt för nu är jag otroligt trött på att le le le hela dagarna. det är det enda jag gör just nu, jag ler! vad gästen än säger så ler jag och drar nåt dåligt skämt. daah! så lite välbehövlig semster kommer sitta finfint;)

VK

igår hade vi Vk- Värmland Konferens på selma. man fick en nyckelring runt halsen med sitt namn på. satt på föreläsningar om ointressanta saker och hade kaffepaus och bensträckare från 11 till 16.30 och kände mej oerhört vuxen. sen bar det av till Sunne vattenland i den 13 gradiga sommarvärmen..buhu va kallt det var, men hej va roligt. fanns inte en kö nånstans;) kvällen fortsätte med buffe och massa massa vin på selma och sedan nattklubb.
det var riktigt roligt dethär med konferens. jag hittade en fru i grön kjol, tappade rösten,blev stampad på foten med en sylvass klack och nockad av Selinder. det var ROLIGT!!

Gårdagen

Var den dagen jag tittade djupare i glaset än vanligt och kom på den geniala idén att åka till Munkfors på efterfest. det var ingen efterfest ens. Dagen idag är ingen dag jag vill uppleva igen. klockan är tolv och jag är fortfarande bakfull. Gaah!

Hitådit

Idag har vart en riktig flängdag, jag som är van att ta det lugnt har hunnit med förvånansvärt mycke. Sa pussåhej till Magnus i hällefors runt elva och åkte mot Munkfors å hälsade på pappa. Där var även hela plastsläkten påväg för att åka och se på "kusin" Jesper när han tog studenten, Jag blev med till Ransäter och grattade å vilket studentfirande sen..haha ca 10 studenter å hälften hade inte ens mössa och kostym,tackålov hade Jesper det. Sen bara det iväg till Sunne för lunch/fika med Hanna å Alex, å lite klädinköp såhär på löningsdagen! Nu har jag snabbduschat å ska kila upp till Sara för massa ost å kex. Tror det kommer bli en intressant kväll :D

vilken kille

Min kille,jag hade rätt fotboll var inte viktigare än mej så Magnus kom hem tidigare än planerat igår. Jag gick ner till Strandcafeét en sväng innan han kom å där var det ju inget vidare party direkt. Folket såg ganska trötta ut och fick ett aningen förvånat och besviket uttryck i ansiktet när Hanna och jag meddelade att vi skulle vara nyktra. Man kan säga att det inte var lika hög ljudnivå som det brukar. Vi har ju en förmåga att (i smyg) tävla om vem som skriker mest.
Magnus och jag hyrde en film och skedade i soffan ist, mycke bättre!
Idag har jag varit väldigt rastlös och dansat midsommardanser runt en blomma i vardagsrummet, i brist på uppmärksamhet? det ligger ute på youtube. Har även införskaffat en ballkongblomma, hej vuxenpoäng! Nu blir det kubb å korvgrillning hos Nörsken.

Fyradagarsledig

Idag skulle jag egentligen ha jobbat,men med tanke på antalet gäster(10st) och att Magnus skulle komma hem ikväll fick jag vara ledig. På dagen blev det soffslöande å filmtittande med Selinder,det regnade faktiskt några droppar på förmiddan så då får man se film mitt på ljusa dan! Sedan tog jag mej i kragen och städade,tvättade,hängde tvätten och tillochmed bäddade rent i sängen för att det skulle vara fint tills Magnus kom hem. Vid sextiden ringde han och berättade att han inte kommer komma hem förens inatt för att det var viktig fotboll på teven. hur kan fotboll vara viktigare än MEJ?
men det är åandrasidan ganska skönt att umgås med sej själv ibland,så jag får stå ut!
Köket har visst personalfest på strandcafeét idag så kanske går ner en sväng senare.Är fattig som en kyrkråtta så nåt kalas för min del blir det nog icke. men man vet ju aldrig?

Äntligen!

Nu så har jag äntligen skaffat blogg, ska bli intressant att se om det blir som med alla andra projekt eller om jag orkar hålla den vid liv?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0